България над всичко“,  България на три морета“, Да живее Родината“.

...
България над всичко“,  България на три морета“, Да живее Родината“.
Коментари Харесай

Нищо против връщането на хиляди българи от чужбина, но спазвайте карантината!

 " България над всичко “,   " България на три морета “, " Да живее Родината “ . Въпреки патриотичното звучене, това са единствено щампи на тениски за българските емигранти, които преди години взеха решение да оставят всичко родно зад тила си, с цел да могат да мятат евраци в " дойчланд-мойчланд “ пред камерите на компютрите си.

Неведнъж съм чувал млади и остарели да се оплакват от Татковината, от ниския стандарт на живот и заплатите – защо да се гърбя тука за 600 лв., като мога да шетам метрото в Берлин за 2000 евро на месец. Колко ще коства и по какъв начин – един живот заслужен – на общак. Това се питаха мой приятели преди да си купят еднопосочни билети към мечтания по-добър живот – надалеч от България.

Терминал 2 реши проблемите на българите, които желаеха да бъдат европейци – надалеч от своите близки, те започнаха да се кланят на чужденци, които пък ги смятаха за втора употреба хора. Дестинациите са ясни. Германия и Англия привличаха нашенците с високия стандарт на живот и тлъстите заплати, а за Испания тръгваха българите, фенове на фиестата и сиестата.

Сега обаче, когато ситуацията в тези страни стана сериозно, болните скачат със стотици всеки ден, а на жителите им е неразрешено даже да си подават носа на открито, нашите " родолюбци “ се сетиха, че могат да се спасят в бедната България, където към момента има към 200 регистрирани случаи на ковид.

Само за последното денонощие 23 000 българи са се върнали – със самолети, автобуси и коли. Защо не си останахте там? Нали доста ви харесваше? Нали в чужбина намерихте живота, за който мечтаехте?

Или дойдохте, с цел да докопаете гроба на България. Ако не спазвате карантината, ще пламнем тъкмо като обичаните ви Германия и Англия. Само че здравната ни система няма да издържи като техните! И в този момент като се прибрахте, ще разберете, че нямате хранителни артикули и тоалетна хартия – та ще идете да се редите на опашките в супермаркетите. Ами в случай че сте носители на вируса?

В българската история има един човек, който е посочил по какъв начин би трябвало да се работи в сходни обстановки, в които народът няма да се кротне, до момента в който картата ни не стане толкоз тъмночервена от болестта, колкото е тази на Италия – сетихте ли се?  Да - хан Крум!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР